Biologische thee

Thee per Post heeft de lekkerste en (veelal) biologische thee voor u geselecteerd.

Wat is biologische thee?
Biologische thee wordt op natuurlijke wijze verbouwd, dat wil zeggen dat aan de bodem en theeplanten geen kunstmest wordt toegevoegd om het groeiproces te versnellen of de theeblad opbrengst te verbeteren.

Voor de bemesting van de theeplanten wordt gebruik gemaakt van koemest, boombladeren en snoeisel. Vanzelfsprekend wordt er – anders dan bij het verbouwen van niet-biologische thee – ook geen gebruik gemaakt van pesticiden en worden er aan de thee geen geur-, kleur en smaakstoffen toegevoegd.

Smaak, geur en kleur
Biologische thee heeft een pure smaak met een lichte afdronk. Dit terwijl de toegevoegde smaakstoffen in niet-biologische thee vaak een (te) sterke of chemische smaak afgeven en de thee uit balans brengen.

Biologische thee moet wel iets langer trekken dan de niet-biologische variant maar daar staat dus een betere smaak tegenover. Door het ontbreken van toegevoegde geur- en kleurstoffen ruikt biologische thee minder sterk dan niet-biologische thee en is deze ook lichter van kleur.  

Waarom u biologische thee drinkt
Biologische thee is iets duurder dan niet-biologische thee omdat het biologisch verbouwen minder theebladeren oplevert en arbeidsintensiever is, maar de voordelen van biologische thee zijn talrijk.

Zo is biologische thee door het ontbreken van restant pesticiden en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gezonder dan niet-biologische thee, blijft de grond bij het verbouwen van biologische thee langer vruchtbaar en vrij van giftige stoffen, wordt de leefomgeving van dieren en planten minder aangetast, krijgen de boeren een eerlijkere prijs voor hun producten en is de smaak beter!